Pátyi Terepfutás

A versenyről készült képek elérhetők az esemény Facebook oldalán (ha van képed, te is feltöltheted:-)

A részletes eredménylista letölthető ITT!

Minden idők legmelegebb Gyaloggalopp versenye került megrendezésre Pátyon, mindössze 2 nappal az ősz beköszönte előtt! Pár elvetemült futó pedig ügy döntött, hogy nem a strandon élvezi ki a nyár utolsó napjait, hanem inkább a futópályán izzad egy jót. Ehhez képest az idei hortobágyi terepfutás elment volna sarkköri expedíciónak is:-).

Az útvonal Páty és Herceghalom között került kialakításra, nagyon szép dimbes-dombos pályán, viszont teljesen nyílt terepen, ezért az árnyék gyakorlatilag ismeretlen fogalom volt arrafelé:-)
De ne szaladjunk még ennyire előre, hiszen 10 órakor rajtoltak el a gyerekek az 500m-es és az 1 km-es távon. A Pátyi SE szépen felújított focipályája körül kellett egy, illetve két kör teljesíteniük. A kicsik eredményhirdetése után pedig már kezdett is készülődni a 4 és 14 km mezőnye, hogy elrajtolhasson a közeli fatelep mellől.

mini-P4290004

A két táv egyszerre rajtolt, aztán kb. 2 km-nél egy T kereszteződésben váltak el, a rövid táv vissza Pátyra, a hosszú pedig Herceghalom felé. A fordítót valószínűleg már mindenki nagyon várta, mivel itt helyezkedett el a frissítő állomás is. Innen pedig már nem volt hátra, mint felfrissülve futás vissza a célba. A mezőny eleje egy órán belül abszolválta a 14 km-t, ami nem is rossz ebben a kánikulában.

Még csak szállingóztak a hosszabb táv befutói, miközben megtörtént a 4 km eredményhirdetése. Közben a beérkezők (a méltán népszerű:-) dinnyével, almával, mazsolával, keksszel, nápolyival, vízzel és izotóniás itallal frissíthettek. Az utolsó futók beérkezése után elkezdődött a 14 km eredményhirdetése is. A korosztályos díjazás egy kategóriával bővült, az 50-60 év közöttivel. Szokás szerint minden dobogóst éremmel díjaztunk.

Az eredményhirdetés után pedig nem volt más hátra, mint a szokásos tombola, ahol rengeteg kisebb-nagyobb díj talált gazdára a támogatók jóvoltából!

Reméljük mindenki jól érezte magát, jövőre veletek ugyanitt, talán kicsit hűvösebb időben:-)

Támogatók, együttműködő partnerek:

Abszolút eredmények:

4 km női
Hely Név Klub Idő
1. BÁRÁNY BOGLÁRKA 21:15
2. Rumbach Magdolna 23:00
3. Kovács Lilla Magda 24:16
4 km férfi
Hely Név Klub Idő
1. Hajdu Ádám Honvéd FC 14:23
2. Wimmer Norbert 15:48
3. Hervai Tamás Távfutóművek SE 16:08
14 km női
Hely Név Klub Idő
1. Mészáros Márta DVSE 1:11:21
2. Baksai Zsuzsa 1:14:04
3. Luczáti Zsófia 1:22:33
14 km férfi
Hely Név Klub Idő
1. Mátyus Csaba Futapest 54:54
2. Hodovánszky Csaba 58:03
3. Szoboszlay Tamás Csömöri Sport 59:16