Pátyi Terepfutás

A részletes eredménylista elérhető ITT!

A versenyről készült képek megtekinthetők az esemény Facebook oldalán!

Gyönyörű, szinte már nyári időben vágtak neki az indulók a harmadszorra megrendezett Nemzetközi Pátyi Terepfutásnak. Igen, ebben az évben nemzetközi lett a verseny, mivel egy német és két amerikai úriember is tiszteletét tette Pátyon!:-) Utóbbiak nagy megelégedésüknek adtak hangot a befutót követően. Dicsérték a helyszínt, a jó vonalvezetésű pályát, a rendezést, és a kellemes időjárást is.-)

Az eseményeket szokás szerint a legkisebbek indították el, nekik a focipálya füvén kellett 500 m-t, illetve a nagyobbaknak 1 km-t teljesíteni. Az eredményhirdetés után, 11 kor pedig rajtolt a 4, illetve 14 km a Tüzép telep bejáratától. A rövidebb távot teljesítőknek egy kellemes, dimbes-dombos kört kellett abszolválni a település határában, a kukoricásban. A hosszabb táv futói az elválást követően Herceghalomnak vették az irányt, és meg sem álltak a falu határában felállított fordítóig, egyben frissítő állomásig. Persze terepfutás lévén némi izgalmat hozott a futásba, hogy a Kozáromi-tó mellett elhaladva, egy lápos területen is átvezetett a pálya, ahol több helyen állt a víz, de szerencsére a “susnyásban” ki lehetett ezeket a nagyra nőtt pocsolyákat kerülni. A pálya többi része gyakorlatilag teljesen száraz volt, csak az eső által vájt nyomok erősítették az ember bokáját:-) Az útvonal szintén a kukoricásban, illetve “napraforgó ültetvények” mellett halad, de volt olyan rész is, ahol épp learatták már a termést, a pálya jelölésekkel együtt:-). Az ezen a távon indulóknak egy kicsit több szinttel kellett megküzdeni, ami igazából egy komolyabb emelkedőt/lejtőt, és sok lankát jelentett.

paty1

A célba érve a szokásos frissítő (ásványvíz, izoital, gyümölcs, keksz, mazsola, szőlőcukor) várta a nagy melegben megfáradt vándorokat. Az eredményhirdetésen korosztályos érem, illetve abszolút ajándékcsomaggal lettek gazdagabbak a helyezettek. A nap lezárásaként pedig következett a várva várt tombola, ahol sportszereket, a SIKK-S szépségszalon ajándékutalványait, illetve a pátyi Caffe Trevi Cukrászda által felajánlott tortákat sorsoltuk ki!:-)

És ne feledkezzünk meg a “Magyar Forrest Gump” által elindított gyűjtésről sem, amire több szatyornyi adomány érkezett, sőt egy futó barátunk komolyabb összegű pénzt adományozott, amiből természetesen élelmiszereket fogunk vásárolni a rászorulók részére! Köszönjük, hogy ti is támogattátok a kezdeményezést!

Akik nélkül pedig nem jöhetett volna létre a verseny, az a Pátyi SE csapata, akik biztosították a helyszínt, illetve versenyzőkkel és ajándékokkal is elláttak minket!:-) Reméljük, hogy jövőre veletek ugyanitt találkozunk majd!

Abszolút eredmények:

4 km női
Hely Név Idő
1. Csuta Dorottya 16:29
2. Mészáros Márta 17:22
3. Jancskár Ildikó 17:56
4 km férfi
Hely Név Idő
1. dr. Bognár Csaba 15:42
2. Csuta Albert 15:43
3. Jobbágy Dániel Péter 16:11
14 km női
Hely Név Idő
1 Prokopp Erzsébet 1:04:36
2 Sebestyén Tímea 1:09:06
3 Bense Krisztina 1:12:50
14 km férfi
Hely Név Idő
1 Pach Péter Pál 50:21:00
1 Dalos Máté 51:16:00
3 Hodovánszki Csaba 53:51:00