X2S Gyermeknapi Terepfesztivál

Az eredménylista elérhető ITT!

A versenyről készült képek megtekinthetők ITT, illetve a verseny Facebook oldalán. A képekért köszönet Fitos Zoltánnak, Fitos Krisztiánnak, Varga Emesének és Nyilas Gábornak.

Idén első alkalommal került megrendezésre a X2S Gyermeknapi Terepfesztivál és Egészségnap az X2S Team szervezésében, tehát most sem csak futni lehetett, hanem triatlon verseny, MTB túra és a sportolási lehetőségeken túl egyéb gyermeknapi programok is várták a látogatókat.

Ami a futást illeti, az időjárás a nem túl derűs előrejelzések ellenére most is kegyes volt hozzánk, szép napos időben versenyezhettek az indulók, és a hőmérséklet is tökéletes volt a sportoláshoz:-)

A pálya terep jellegére  sem lehetett panasz, volt egy kis sár is, sűrű erdőben, csalánosban, vonatsínen futás, függőhídon átkelés…:-) A visszajelzések alapján szinte mindenkinek tetszett a pálya vonalvezetése.

mini-P3110014

Ezúttal rendhagyó módon nem az ovisok, hanem a 7 és 14 km-en futók indították a versenyt. 10 órakor rajtolt el a mezőny, és az előbbieknek egy, az utóbbiaknak két kört kellett teljesíteni, ami a fentiek alapján nem volt egyszerű feladat. Az első kört, egyben a 7 km-es távot Oláh Bencének sikerült a leggyorsabban teljesíteni, őt ezen a távon a férfiaknál Zádori Roland, majd pedig Varga Ervin Mihály követte. A  női mezőnyben nagyon szoros verseny alakult ki, bár az első helyen biztosan futott be Jakubecz Szabina, a második helyezett Laczkó Dóra és Czele Jánosné között viszont mindössze 9 másodperc különbség volt.

A hosszabb távon a hölgyeknél a leggyorsabb Farkasdi Edina, tapasztalt terepversenyző volt, őt szorosan követte Kovács Kata, majd pedig kissé lemaradva Szetei-András Ibolya érkezett a dobogó legalsó fokára. Az uraknál nagyon meggyőző fölénnyel nyert Vajkovics Károly, a második és harmadik helyen pedig minimális különbséggel osztozott Kovács Ákos és Toldi Tibor. A legidősebb induló ezúttal Lencsés Éva néni volt, akik hősiesen teljesítette a 14 km-es távot, és korosztályában az első helyen végzett!

Természetesen a legkisebbek sem maradhattak futás nélkül, az ovis korúaknak 500 métert, a kisiskolásoknak pedig 1 km-t, azaz egy kört kellett teljesíteniük a tó körül (a szülők hathatós támogatásával:-)

mini-P3110126

A versenyzőket a célban szokás szerint a frissítő állomás várta, ahol vízzel, izotóniás itallal, keksszel, nápolyival, banánnal, almával és mazsolával tölthette fel a kiürült raktárakat. A célba érkezések után következett az eredményhirdetés (közben elrajtolt a triatlon verseny mezőnye), ahol a korosztályos helyezettek éremmel, az abszolút legjobbak pedig ajándékcsomaggal lettek gazdagabbak. Ezen felül a 14 km női / férfi legjobbjai a Batteries Kft. által felajánlott GP BATTERIES Nagydíj pénzdíjában (7.000 Ft) részesültek, illetve a terepfutas.hu által felajánlott ingyenes indulást nyertek a Nyúlcipőbolt Börzsöny Trail futóversenyre. A tombola ezúttal sem maradhatott el, a fődíjak (UltrAspire kézikulacs és családi belépők a bánki Tó Kalandparkba, illetve a Tó Wellness Hotel Wellness Centrumába) mellett még rengeteg ajándékot sorsoltunk ki, többek között a Sikk-S szépségszalon, a Cartographia Kft. jóvoltából.

mini-P3120227

A tombola után pedig még nem ért véget a nap, hiszen a gyereknapi forgatag tovább folytatódott koncertekkel, kirakodóvásárral, motoros bemutatóval, illetve még sok más programmal….

Köszönjük, hogy eljöttetek, legközelebb Budapesten, a Népszigeten találkozunk Június utolsó napján, a versenyre már lehet nevezni ITT!

Abszolút eredmények:

7 km női
Hely Név Idő
1. Jakubecz Szabina 45:04
2. Laczkó Dóra 46:31
3. Czele Jánosné 46:40
7 km férfi
Hely Név Idő
1. Oláh Bence 28:46
2. Zádori Roland 31:00
3. Varga Ervin Mihály 37:18
14 km női
Hely Név Idő
1 Farkasdi Edina 1:12:26
2 Kovács Kata 1:13:19
3 Szetei-András Ibolya 1:33:23
14 km férfi
Hely Név Idő
1 Vajkovics Károly 1:02:40
2 Kovács Ákos 1:11:59
3 Toldi Tibor 1:12:24