Várgesztesi Terepfutás

Az eredménylista elérhető ITT!

A versenyről készült képek megtekinthetők ITT, illetve az esemény Facebook oldalán. A képekért köszönet Balázs Elizának, Fitos Zoltánnak, Miksa-Kovács Orsolyának és Nyilas Gábornak!

Első alkalommal került megrendezésre a Várgesztesi Terepfutás a Tatabányai Kerékpáros és Triatlon Klub segítségével és támogatásával. A helyszín és a környezet tökéletes volt futóverseny rendezéséhez, egyedül az időjárás nem segítette a rendezők és a futók dolgát. Bár azért a végén megkegyelmezett, hiszen a hosszabb távokra már az eső is elállt, egyedül a felázott talaj nehezítette az előrehaladást, de talán ez is belefér a terepfutás szépségeibe:-)

A versenyt az ovis korosztály indította még szemerkélő esőben, nekik egy kört, kb. 500 m-t kellett a Villapark területén teljesíteni. Őket követték a kis- aztán pedig a kicsit nagyobb iskolások, akiknek már két kör volt a penzum. A futás után egyből meg is történt az eredményhirdetés, ahol a leggyorsabbak érem és müzliszelet díjazásban részesültek.

13 rajt

Ezután következett az 5 km-es futás rajtja. Az ezen a távon indulók Várgesztes érintésével, majd pedig a falu határában (némi sártengerrel megküzdve) tovább haladva jutottak el a fordító pontig. Innen már nem volt más hátra, mint visszajutni a Villapark területén felállított célba:-) Ez a hölgyeknél a mindössze 11 éves Zatykó Lucának sikerült a leggyorsabban! Őt Bodó Karolina, majd pedig Borovics Laura követte a célban. Az uraknál meggyőző fölénnyel, rajt-cél győzelemmel sikerült nyerni Mátyus Csabának, őt a további dobogós helyeken két fiatal titán, Zatykó Máté és Miksa Csobán követte.

A rövid táv befutója közben már gyülekezett a 13 km-es etap mezőnye, hogy nekivágjanak a táv teljesítésének. Az útvonal eleje megegyezett az 5 km-es távval, azonban a fordító helyett nekik egy hosszú és sáros emelkedő következett, mely leküzdése után jutalmul pár km aszfaltút következett, egészen Vérteskozmáig. A falu előtti elágazásnál a reggeli pályabejárásnál még rendben lévő szalagozást teljes mértékben eltávolították “önjelölt erdőtakarítók” vagy magukat viccesnek gondoló emberek, de szerencsére a felvezető rendező a nála lévő tartalék szalagokkal orvosolni tudta a problémát, így nem lett eltévedés ezen a kritikus ponton:-). Vérteskozmától már egyenes út vezetett Várgesztesig, sajnos itt is nagyon sok szalagot letépkedtek, de szerencsére innentől már nem kellett a fő csapásirányról letérni. A falun átfutva, majd azt elhagyva, már feltűnt a villapark, a várva-várt cél területe:-). Ezen a távon a hölgyeknél a nagyon meggyőző fölénnyel, az abszolút versenyben is 7. helyen beérkező Szederkényi-Takács Andrea volt a leggyorsabb. A második helyen Nagy Csilla ért célba, őt pedig nem sokkal lemaradva Zelinka Gabriella követte a harmadik helyen. A férfiaknál nagy csata volt az első helyért a szinte végig együtt futó Csontos Imre és Zatykó Miklós között, de végül a fiatal Csontos Imre került ki győztesként kettejük csatájából. A harmadik helyet pedig a végig megfontoltan versenyző Búcsú Dénes szerezte meg.

Itt szeretnénk nagyon elnézést kérni a versenyzőktől a kinti frissítő állomás elmaradása miatt, de sajnos a folyamatos esőzés miatt nem tudtuk a frissítőt a megfelelő helyre eljuttatni, amelyet Várgesztesről földúton lehetett volna megközelíteni, és féltünk, hogy valahol útközben elakad az autó. De tudjuk, hogy nem is ez volt a probléma, hanem a tájékoztatás hiánya, és hogy sokan számítottak rá, hogy majd féltávnál frissíteni tudnak. A rajt előtt mindenképpen tájékoztatni szerettünk volna titeket ezzel kapcsolatban, de sajnos a nagy rohanásban ez elmaradt. Még egyszer elnézést kérünk a történtek miatt!

13 dobogo

Reméljük a versenyzőket azért valamennyire kárpótolta a célban található frissítő állomás, ahol vízzel, izotóniás itallal, keksszel, banánnal, és a legnépszerűbb édes és sós süteményekkel (a tatabányai STOP cukrászda jóvoltából) vártunk mindenkit:-) A célba érkezések után következtek az eredményhirdetések, ahol a korosztályos helyezettek éremmel, az abszolút legjobbak pedig ajándékcsomaggal lettek gazdagabbak. Ezen felül a 13 km női / férfi legjobbjai a terepfutas.hu által felajánlott ingyenes indulást nyertek a Nyúlcipőbolt Börzsöny Trail futóversenyre. A tombola ezúttal sem maradhatott el, a fődíjak (2 db UltrAspire kézikulacs és egy családi wellness belépő a Várgesztesi Villapark élményfürdőjébe) mellett még rengeteg ajándékot sorsoltunk ki a Sikk-S szépségszalon, a Cartographia Kft., a United Way Alapítvány és Martos Edit MA-URI® masszőr jóvoltából.

Mint korábban már említettük, már a Dunakeszi Versennyel csatlakoztunk a PaCsi team által kezdeményezett akcióhoz (melyben egy berettyóújfalui család számára gyűjtenek adományokat). Most is érkeztek adományok tartós élelmiszerek formájában, köszönjük szépen mindenkinek  a felajánlásokat, melyeket eljuttatunk a kedvezményezettekhez!

Köszönjük hogy a rossz idő ellenére is ilyen sokan eljöttetek! A következő Gyaloggalopp versenyig pedig már nem kell sokat várni, május 26-án Bánkon rendezünk terepfutást a X2S Gyermeknapi Terepfesztivál és Egészségnap részeként. A versenykiírás / nevezés már  elérhető honlapunkon!

Abszolút eredmények:

5 km női
Hely Név Idő
1. Zatykó Luca 24:15
2. Bodó Karolina 26:16
3. Borovics Laura 27:53
5 km férfi
Hely Név Idő
1. Mátyus Csaba 21:17
2. Zatykó Máté 24:15
3. Miksa Csobán 25:20
13 km női
Hely Név Idő
1 Szederkényi-Takács Andrea 1:01:50
2 Nagy Csilla 1:09:32
3 Zelinka Gabriella 1:11:10
13 km férfi
Hely Név Idő
1 Csontos Imre 0:54:34
2 Zatykó Miklós 0:55:35
3 Búcsú Dénes 0:58:59