Rosinante Fogadó*** Terepfutás, Szigetmonostor

Az eredménylista letölthető ITT!

A versenyről készült képek megtekinthetők ITT, illetve a az esemény Facebook oldalán!

A szervezőknek és a versenyzőknek is nagy szerencséjük volt, hogy nem a pár nappal ezelőtti időjárási viszonyok között, melegrekord döntés közben került megrendezésre a 2. Rosinante Fogadó Terepfutás Szigetmonostoron. A hidegfront beköszöntével “csak” 30 fokban kellett versenyezniük a futóknak, ami alighanem felüdülésként ért mindenkit:-). A távok és az útvonal megegyezett az előző évivel, így a gyerekek 500 m-en és 1 km-en, a nagyobbak pedig 5 és 13 km-en mérhették össze tudásukat.

DSC04201

11 óra előtt pár perccel rajtoltak el a leghosszabb táv indulói, hogy a festői szépségű útvonalon teljesítsék a távot. Erdős és nyílt szakaszok váltogatták egymást, majd egy lovarda érintése után a futók Horánynak vették az irányt, ahonnan egy kisebb kerülővel érkeztek vissza a Rosinante Fogadóhoz.

Ez a hölgyeknél leggyorsabban Gyalog Mártának sikerült, őt Farkas Amália, majd pedig Seres-Kormány Anita követte a célban. Az uraknál nemzetközi mezőny bontakozott ki, hiszen az első helyezett, komoly futómúlttal rendelkező Bajári Gábor, és a második helyezett Mátyus Csaba után egy francia úriember, Fabrice Burdin ért célba a harmadik helyen.

Az 5 km-es táv résztvevői irány Horány felkiáltással egyből az említett település felé vettek az irányt:-), majd pedig becsatlakoztak a hosszabb táv utolsó km-eire. A táv első és utolsó szakaszán a futóknak komoly mennyiségű futóhomokkal kellett megküzdeni, de aki futott tavasszal a Dunakeszi Terepfutó Majálison, annak ez nem okozhatott problémát:-).
Ezen a távon a hölgyeknél a legfiatalabbaké volt a főszerep, hiszen a dobogósok a legkisebb korosztályból kerültek ki.

A leggyorsabb ezúttal Szőke-Kiss Anna volt, őt nem sokkal Székely Anna követte a célban, a dobogó legalsó fokára pedig Pintér Dóra állhatott fel. Az uraknál azonban a tapasztaltabb futók domináltak az élmezőnyben, az első helyezést ezúttal Simák Gergő szerezte meg, a második helyen Harsányi Tamás, harmadikként pedig Szendrei Zoltán ért célba.

A célban most is bőséges frissítő várta a befutókat, a sláger idén is a hideg, finom dinnye volt:-)

DSC04192

Az eredményhirdetésen a korosztályos legjobbak éremmel, az abszolút dobogósok pedig ajándékcsomaggal (+ a 13 km leggyorsabbjai ingyenes indulási lehetőséggel a terepfutas.hu következő eseményén) lettek gazdagabbak. Most sem maradhatott el a tombola, ahol a szokásos díjak (Sikk-s szépségszalon utalványok, UltAspire kézikulacsok) mellett a fődíj ezúttal egy 1 éjszakás szállás (büféreggelivel, gyertyafényes vacsorával) volt a Rosinante Fogadó felajánlásával:-)

Köszönjük mindenkinek, aki eljött, reméljük jól éreztétek magatokat ezen a csodálatos es elvarázsolt helyszínen, és hogy jövőre is találkozunk:-)

De persze nem kell egy évet várni következő versenyünkig, ami Pátyon kerül megrendezésre az ősz első napján. Ott is várunk mindenkit szeretettel!

Abszolút eredmények:

5 km női
Hely Név Idő
1. Szőke-Kiss Anna 0:20:26
2. Székely Anna 0:22:20
3. Pintér Dóra 0:22:28
5 km férfi
Hely Név Idő
1. Simák Gergő 0:17:29
2. Harsányi Tamás 0:17:34
3. Szendrei Zoltán 0:18:07
13 km női
Hely Név Idő
1 Gyalog Márta 0:59:19
2 Farkas Amália 1:03:35
3 Seres-Kormány Anita 1:04:55
13 km férfi
Hely Név Idő
1 Bajári Gábor 0:46:47
2 Mátyus Csaba 0:50:53
3 Burdin Fabrice 0:55:02