Népszigeti Terepfutás

Az eredménylista letölthető ITT!

A versenyről készült képek megtekinthetők ITT, illetve az esemény Facebook oldalán!

A nyári uborkaszezon es a nagy meleg ellenére szép számban gyűltek össze a futók a 2. Népszigeti Terepfutáson.
Idén új helyszínen, a nem is olyan régen még víz alatt álló MTK vízitelepen került kialakításra a versenyközpont.

Elsőként szokás szerint a legkisebbek merhettek össze a tudásukat 500 méteren és 1 km-en. A két futam után egyből sor került az eredményhirdetésre, ahol a leggyorsabbakat éremmel, az összes beérkezőt pedig müzliszelettel jutalmazták.

11 óra után nem sokkal rajtolt el az 5 km és a 10 km mezőnye. Sajnos a hosszú táv útvonalán változtatni kellett, mivel az ártéri erdős szakasz meg mindig nem volt futható állapotban, és mivel nem brutál futásnak hirdettük meg a versenyt, ezért nem szerettük volna ennek kitenni a versenyzőket:-) Így a rövidebb táv indulóinak 1 kört, a hosszabb tavon indulóknak pedig 2 kört kellett teljesíteni. A futókat teljesen száraz pálya fogadta, de azért a Dunakeszi Terepfutó Majálishoz hasonló sivatagi körülményekkel most nem kellett megküzdeni:-) A frissítésre viszont nagy szükség volt, a fordítóban elhelyezett frissítő állomáson kisebb forgalmi dugó alakult ki, amikor a mezőny legsűrűbb része érkezett ide.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az 5 km-es távon a női mezőnyben ezúttal Jancskár Ildikó volt a leggyorsabb, őt Pintérné Mészáros Anikó követte a 2., illetve a még nagyon fiatal Szőke-Kiss Anna a 3. helyen. Az uraknál a tapasztalt terepfutó Mátyus Csaba ért be elsőként a célba, de nagyon szoros volt a verseny, mert pár másodperccel utána érkezett Holló-Szabó Martin, a 3. helyen pedig Karosi Gábor ért célba.

A 10 km-es távon is komoly mezőny gyűlt össze, a hölgyeknél meggyőző fölénnyel végzett az első helyen Kertész Dóra, a második és a harmadik helyen pedig kis különbséggel Varga Judit és Szunyog Erika osztozott. A férfiak versenyében ezúttal a leggyorsabb Komócsin Balázs volt, aki egy héttel ezelőtt épphogy csak lemaradt a Hegyifutó Országos Bajnokság dobogójáról! Mögötte Vas Gábor ért célba másodikként, az abszolút harmadik helyezett pedig sífutó olimpikonunk, Tagscherer Imre lett.

A beérkezés után szokás szerint a jól megérdemelt frissítő következett, ahol a legnagyobb sikert a dinnye aratta, de persze most is volt víz, izotóniás ital, keksz, csoki, nápolyi, mazsola, szőlőcukor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az eredményhirdetésen az 5 és 10 km korosztályos helyezettjei éremmel, az abszolút legjobbak pedig ajándékcsomaggal lettek gazdagabbak. Ezen felül a 10 km női / férfi legjobbjai ingyenes indulást nyertek a terepfutas.hu következő futóversenyére. A tombola ezúttal sem maradhatott el, rengeteg ajándékot sorsoltunk, többek között 2 UltrAspire kézikulacsot, illetve utalványokat a Sikk-S szépségszalon, és a Futni születtünk című könyvet a Park Kiadó jóvoltából.

Köszönjük, hogy eljöttetek, és reméljük, hogy mindenki jól érezte magát! Legközelebb Szigetmonostoron találkozunk augusztus 11-én!

Abszolút eredmények:

5 km női
Hely Név Idő
1. Jancskár Ildikó 23:19
2. Pintérné Mészáros Anikó 24:24
3. Szőke-Kiss Anna 25:11
5 km férfi
Hely Név Idő
1. Mátyus Csaba 19:19
2. Holló-Szabó Martin 19:26
3. Karosi Gábor 20:38
10 km női
Hely Név Idő
1 Kertész Dóra 46:51:00
2 Varga Judit 48:45:00
3 Szunyog Erika 49:17:00
10 km férfi
Hely Név Idő
1 Komócsin Balázs 36:00:00
2 Vas Gábor 38:41:00
3 Tagscherer Imre 39:34:00