Herceghalmi Terepfutás

Az eredménylista letölthető ITT!

A versenyről készült képek elérhetők az esemény Facebook oldalán, illetve ITT!

Az időjárás előző napi ijesztegetése ellenére szokás szerint tökéletes futóidő kerekedett Herceghalmon. A hosszú táv rajtja után még a nap is kikandikált a felhők mögül, így joggal mondhatják az indulók, hogy az év első tavaszi versenyén vettek részt:-) A pályára sem lehetett panasz, a körülmények ellenére egész jól járható volt minden táv útvonala, persze voltak sáros, felázott szakaszok, de ezek szinte mindenhol kikerülhetők voltak. A múlt hétvégén rendezett Vértes Terep Maratonon tapasztalt extrém útviszonyokkal most nem kellett szembesülni.

A versenyközpontnak idén is a Herceghalom központjában lévő Általános Iskola adott otthont. A legkisebbek futására az iskolával szemben lévő sportpályán került sor. Az ovis korúaknak 1 kört, a kisiskolásoknak pedig két kört kellett teljesíteni. A kisebbeknél tarolt a Vámos család, a lányoknál (Vámos Zsuzsanna) és a fiúknál (Vámos András) is ők hódították el az elsőséget. A kicsit nagyobbaknál Szekeres Tamara volt a leggyorsabb, őt Horváth Eszter Flóra követte, a harmadik helyen pedig Bánki Laura futott be. A fiúknál Borbély Boldizsár ért be elsőként, utána Matévi Bálint, majd pedig Kökényesi Márk érkezett.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A 4 km-en indulók a központból Herceghalom külterülete felé vették az irányt a polgárőrség hathatós segítsége mellett.  Az itt futóknak már meg kellett küzdeni az elemekkel némi sár formájában. Ezen a távon is egy család dominált, pontosabban egy testvárpár, Radványi Máté és Radványi Márk személyében. Minimális különbséggel ők osztoztak az első két helyen, utánuk pedig Borbély Pál futott be a célba abszolút harmadikként. A hölgyeknél a Gyaloggaloppos versenykről már jól ismert Horváth Karolina Helga meggyőző fölénnyel győzedelmeskedett, a őt a második helyen Szekeres Tamara, a harmadikon pedig Forgácsné Licz Márta követte.

11 óra után pár perccel rajtolt el a leghosszabb táv, a 14 km mezőnye. Ők nem az iskolától indultak, hanem egy közös kifutás után a Zsámbékra vezető út túloldalán kezdtek neki a táv teljesítésének, majd pedig ugyanitt értek célba.  Az itt futóknak nem csak a hosszabb-rövidebb saras szakaszokkal, hanem komolyabb szintkülönbséggel is meg kellett küzdeniük. A Kozáromi-tóhoz való leereszkedés után Pátynak vették az irányt, és meg sem álltak az ott felállított frissítő állomásig (volt aki még ott se:-). Egy kisebb kör megtétele után visszacsatlakoztak az odafelé vezető pályára, és a tó érintésével értek vissza Herceghalomra. A hölgyeknél ez a leggyorsabban a kerékpár és triatlon sportban is remekelő (2012-es Ironman győztese) Zelinka Gabriellának sikerült. A második és a harmadik helyen pedig minimális különbséggel követte egymást Jáki Mónika és Gelencsér Katalin. A férfiaknál címvédés történt, a tavalyi nyertes Pelsőczy Attilát idén sem tudta senki legyőzni, bár Petsuk Zoltánnak majdnem sikerült, mindössze 10 mp-es különbséggel érkezett Attila után. A dobogó legalsó fokára pedig idén Forgács István állhatott fel.57

A távok teljesítése után a futókat ezúttal is terülj-terülj asztalka várta a tornacsarnokban, többek között banán, alma, mazsola, keksz és egyéb finomságok, aki pedig megszomjazott, izotóniás ital, szörp és ásványvíz közül választhatott. Ugyanitt történtek meg az eredményhirdetések, a korosztályos helyezettek éremmel, az abszolút dobogósok pedig ajándékcsomaggal lettek gazdagabbak, illetve a 14 km női, férfi első helyezettje ingyenes indulást nyert a a Nyúlcipőbolt Börzsöny Trail futóversenyre a terepfutas.hu felajánlásával. Most sem maradhatott el  a tombola, ahol ezúttal is értékes ajándékokat sorsoltunk, többek között szépészeti utalványokat a Sikk-S szépségszalon jóvoltából, illetve két speciális UltrAspire kézikulacsot. A két fődíj pedig nem volt más, mint két családi wellness belépő az ABACUS Business & Wellness Hotel**** felajánlásával.

Köszönjük, hogy eljöttetek, reméljük mindenki jól érezte magát, és hamarosan találkozunk! A Gyaloggalopp sportiroda mozgalmas májusnak néz elébe,  három versenyt is rendezünk.  Egyből május 1-én Dunakeszin, május 12-én Várgesztesen, május 26-án pedig Bánkon rendezünk terepfutást. A versenykiírások hamarosan elérhetők lesznek a honlapunkon!

Abszolút eredmények:

4 km női
Hely Rajtszám Név Idő
1 270 Horváth Karolina Helga 0:17:44
2 217 Szekeres Tamara 0:18:33
3 266 Forgácsné Márta 0:20:01
4 km férfi
Hely Rajtszám Név Idő
1 288 Radványi Máté 0:15:39
2 214 Radványi Márk 0:16:00
3 203 Borbély Pál 0:16:32
14 km női
Hely Rajtszám Név Idő
1 357 Zelinka Gabriella 1:08:48
2 324 Jáki Mónika 1:18:01
3 314 Gelencsér Katalin 1:18:29
14 km férfi
Hely Rajtszám Név Idő
1 300 Pelsőczy Attila 0:56:00
2 301 Petsuk Zoltán 0:56:10
3 368 Forgács István 0:58:19