Gazdagréti Tavaszindító Futóverseny

Beszámoló a versenyről

A versenyről készült képek elérhetők ITT, illetve a futók feltöltései az esemény Facebook oldalán.

Az eredménylista letölthető ITT!

Abszolút eredmények:

Futás 2,5 km női
Hely Név Idő
1 Balog Evelin 9:17:00
2 Peszleg Dominika 9:32:00
3 Véber Cintia 9:39:00
Futás 2,5 km férfi
Hely Név Idő
1 Richter Bence 8:57:00
2 Wunderlich Ábris 9:47:00
3 Kiss Erik 10:05:00
Futás 5 km női
Hely Név Idő
1 Kenesei Zsanett 18:56:00
1 Pernesz Zsófia 18:56:00
3 Horváth Karolina Helga 19:38:00
Futás 5 km férfi
Hely Név Idő
1 Dani Áron 16:48:00
2 Boross Gábor 16:49:00
3 Gyurcsó Gergő 17:09:00
Futás 10 km női
Hely Név Idő
1 Szunyog Erika 48:56:00
2 Seres-Kormány Anita 51:30:00
3 Galanics Mariann 54:02:00
Futás 10 km férfi
Hely Név Idő
1 Radics Csaba 37:18:00
2 Komócsin Balázs 38:28:00
3 Sebestyén Zoltán Dr. 39:31:00

156038_538848056166041_929163822_nElőször került megrendezésre a Gazdagréti Tavaszindító Futóverseny, a Gazdagréti Összefogás Egyesület és a Gyaloggalopp Sportiroda közös szervezésében. Bar a tavasznak meg nyoma sem volt, de az utóbbi időszak időjárásához viszonyítva szerencsésnek mondhatták magukat a résztvevők, hiszen hideg, de száraz időben versenyezhettek, és az előző nap viharos szele is szinte teljesen elállt. A pályára sem lehetett panasz, már ami a talajviszonyokat illeti (a szintkülönbség miatt biztos sokat csuklottak a szervezők:-), mert teljesen száraz talajon versenyezhettek a hosszútáv indulói.

A futamok kavalkádja az ovis, 500 m-es futással kezdődött, de persze csak az után, hogy Szentgyörgyi Rómeó megtartotta a teljes mezőny számára a közös bemelegítést az iskola udvarán. A legkisebbek egy kört teljesítettek az iskola körül, majd pedig a kisebb iskolások következtek, akiknek viszont már 2 kör volt a penzum. A gyerekek felfokozott hangulatban, a szülők biztatásának közepette szoros mezőnyben értek célba.

Utánuk a 2,5 és az 5 km-es táv rajtja következett. Az itt indulóknak is egy, illetve 2 kört kellett teljesíteniük, azzal a különbséggel, hogy nekik nem az iskola, hanem a lakótelep körül. Itt már némi szintkülönbséggel is meg kellett küzdeniük a futóknak, de a cél előtti hajrázásra egy pár száz méteres lejtő állt rendelkezésre:-). A 2,5 km-es távon a hölgyek között ez Balog Evelinnek sikerült a legjobban, a második helyen Peszleg Dominika végzett, a harmadik helyen pedig Véber Cintia futott be.
A fiúknál a leggyorsabb ezúttal Richter Bence volt, őt Wunderlich Ábris követte, a dobogó legalsó fokára pedig Kiss Erik állhatott fel.

Az 5 km-es távon nagyon komoly mezőny alakult ki, mind a hölgyek, mind az urak esetében. Olyannyira, hogy Pernesz Zsófia es Kenesei Zsanett között holtverseny alakult ki, tőlük kicsit leszakadva pedig Horváth Karolina Helga érkezett harmadikként célba. A férfiaknál a leggyorsabb most Dani Áron volt, őt Boross Gábor követte, a harmadik helyezett pedig Gyurcsó Gergely lett. A távot Dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár, Hadfi Dániel Európa-bajnok cselgáncsozó, Karakas Hedvig olimpiai 5. helyezett cselgáncsozó és Tokay Máté wakeboard világbajnok is teljesítette!

A távok között utolsóként, de nem utolsósorban a 10 km következett, hiszen gyors futókból itt sem volt hiány. Nekik mar igazi terep élményben is részük lehetett, mivel az Irhás árkon keresztül Csillebércet hódítottak meg, majd egy kis kör megtételével visszacsatlakoztak az Irhás árokba. Nem volt könnyű dolguk, mivel több, mint a táv feléig emelkedett az út, lefelé pedig a meredek úttal és a kövekkel kellett megküzdeniük. De valószínűleg senki nem bánta meg, hogy elindult, sőt….:-) A hölgyeknél a leggyorsabb ezúttal Szunyog Erika volt, őt Seres-Kormány Anita követte, a harmadik helyezett pedig a hazai pályán versenyző Galanics Mariann lett. Az uraknál a rajtnál bombaként kirobbanó, és a versenyt utcahosszal nyerő Radics Csaba elsőségéhez nem fért kétség. A biztos második helyen Komócsin Balázs futott be, őt pedig nem sokkal követte Dr. Sebestyén Zoltán.

A versenyre ellátogatott Nemcsák Károly színigazgató, alias Vágási Feri, a Szomszédok című sorozatból, es nyomon követte a futamok alakulását. A futókat a célban a jól megérdemelt frissítő, meleg tea és helyben készített paprikás krumpli várta. Az eseményen a jó hangulatot rengeteg program, illetve jó zenék és „speaker” is biztosította. Mindezek után nem volt más hátra, minthogy illusztris vendégek segítségével elkezdődjön az eredményhirdetés és a tombola, ahol a díjakat Dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár és Dr. Hoffmann Tamás Újbuda polgármestere adta át.

A támogatók jóvoltából a tombolán  valóságos ajándék cunami fogadta a versenyzőket. A korosztályos helyezettek éremmel, az abszolút dobogósok pedig ajándékcsomaggal gazdagodtak, a 10 km két első helyezettjének pedig még 1-1 ingyenes indulási lehetőség is jutott a Börzsöny Trail futóversenyre a terepfutas.hu felajánlásával. Ha a tavaszindítás nem is sikerült a helyszínen, de a rengeteg induló segítségével határozott jelet adtunk erre:-) Minden indulónak gratulálunk és köszönjük a részvételt, reméljük jól ereztetek magatokat, és hamarosan újra találkozunk. Bízunk benne, hogy sikerül hagyományt teremteni az eseménnyel:-).

A Gyaloggalopp Sportiroda következő versenye Herceghalmon kerül megrendezésre április 6-án.  Mindenkit várunk szeretettel, már lehet nevezni a honlapon!