Veresegyház

Veresegyházi Futóverseny és Gyalogtúra

Az eredménylista letölthető itt

A versenyen készült képek megtekinthetők itt (köszönet Beda Bernadettnek, Kádár Márknak, Fülöp Miklósnak és Koren Pálnak)

Idén első alkalommal került megrendezésre a Veresegyházi Futóverseny és Gyalogtúra a GE Energy támogatásával. Az időjárás alaposan ránk ijesztett szombat este, viharos széllel és gyorsasággal érkezett meg a hidegfront. A vasárnap reggel sem tűnt túl barátságosnak. Borult ég és szemerkélő eső fogadta a versenyre érkezőket,  akik azonban elég bátrak voltak, biztos nem bánták meg, hogy eljöttek, hiszen az eső elállt, és remek futóidőben versenyezhettek a résztvevők. A verseny végére még a nap is kisütött:-)

A 7 és 12 km-es gyalogtúra indulói már 9 órától folyamatosan rajtoltak, 10 órakor pedig eldörrent a “duda” a Búcsú téren, az 500 m-es táv fiatal résztvevőinek. Nem sokkal  beérkezésük után, 10:15-kor rajtolt a 3,5 km-es táv, ahol a rövid táv ellenére komoly mezőny gyűlt össze. A versenyzők a két felső tó megkerülése után érkeztek vissza a célba, a férfiaknál Pelsőczy Attila volt a leggyorsabb 10:48-as idővel, a nőknél pedig a mindössze 11 éves Rojik Dóra, 14:09-el!

A fő szám, a 11 km 11 órakor rajtolt el, ahol a profi atléták is képviseltették magukat. Ez a pálya nagyon változatosra sikerült, bár ebben része volt az éjszakai zápornak is:-) A versenyzők itt mindenféle talaj, és domborzati viszonyokkal találkozhattak, volt sík tóparti rész, fenyveserdő kisebb-nagyobb emelkedőkkel, egy kis aszfaltos szakasz után még egy kis sárdagasztásra is sor került, majd pedig a futók nagy meglepetésére egy széles sztrádán vezetett az út a GE Energy által, az üzem bejáratánál kialakított frissítő állomáshoz, ahol terülj-terülj asztalka fogadta a futókat, és a gyalogtúrázókat. Egyben itt volt a futás fordítója is, a visszafelé úton a versenyzők még egyszer érintették a fenyveserdőt, majd pedig a tóparton futottak vissza a célba. A képzeletbeli célszalagot elsőként Szabó Imre szakította át 37:36-os idővel, őt a 3,5 km első két helyezettje, Pelsőczy Attila (39:04) és Horváth Béla (39:17) követte. A nőknél 47:39-es idővel magabiztosan nyert Varró Katalin, a dobogó második fokára Vajkovics Viktória (51:47), a harmadikra pedig Szunyog Erika (53:11) állhatott fel.

A versenyzők energiapótlását a célban is a GE Energy biztosította, a jó hangulatról pedig kiváló zenék és a szpíker gondoskodott. Az időjárásnak hála, az eredményhirdetést is a Búcsú téren sikerült lebonyolítani, amin a korosztályos díjazás mellett a 3,5 és a 11 km abszolút helyezettjei lettek gazdagabbak kupával, tárgyjutalmakkal, és vásárlási utalványokkal.

Az eredményhirdetés után a tombola következett ugyancsak értékes utalványokkal, ajándékokkal. A fődíj ezúttal is a multiNavigator.hu által felajánlott Silva típusú távolságmérős óra volt.

Akik megijedtek az esőtől, és inkább otthon maradtak, azok is nyomon követhették az eseményeket, hiszen a versenyt élőben közvetítette a sporthirugynokseg.hu. A versenyről készült videó is hamarosan elérhető lesz!

A jótékonykodásról ezúttal sem feledkeztek meg a szervezők, illetve a versenyzők, hiszen minden befizetett nevezési díj 10%-a ezúttal is az “Erőforrás Alapítvány, United Way Magyarország” számára kerül átadásra. Az alapítvány már saját futócsapattal is rendelkezik, tagjai a versenyen is képviseltették magukat, akik futásukkal gyűjtenek adományokat az alapítvány számára. A támogatásról, illetve a csapathoz való csatlakozásról további információk a unitedway.hu oldalon.

A Gyaloggalopp Sportiroda következő eseménye (társszervezőként) rendhagyó módon egy utcai futóverseny lesz a budapesti Kőbányán, május 27-én vasárnap. A következő terepfutásunk, illetve gyalogtúránk pedig június 3-án kerül megrendezésre Cserhátszentivánban (részletek hamarosan).

Eredmények:

3,5 km, abszolút:

Nők:

 1. Rojik Dóra 14:09
 2. Szabó Csenge 15:44
 3. Lengyel Rebeka 16:08

Férfiak:

 1. Pelsőczy Attila 10:48
 2. Horváth Béla 10:55
 3. Simák Gergő 12:39

11 km, abszolút:

Nők:

 1. Varró Katalin 47:39
 2. Vajkovics Viktória 51:17
 3.  Szunyog Erika 53:11

Férfiak:

 1. Szabó Imre 37:36
 2. Pelsőczy Attila 39:04
 3. Horváth Béla 39:17