Tarján

multiNavigator.hu Terepfutás, Tarján

Az eredménylista letölthető ITT!

A versenyen készült képek megtekinthetők a facebook-on ITT! és ITT!, illetve a webalbumban ITT! Köszönet Regősné Kiss Editnek, Balázs Elizának és Shinsuke Yokochi-nak!
A Szigetmonostori versennyel ellentétben Tarjánban kellemes futóidő fogadta az indulókat, bár a reggeli zápor sokakat meg (de reméljük nem el:-) ijesztett.

A mostani verseny rendhagyó módon egy kerékpáros versennyel (I. Gerecse Maraton) egy időben került megrendezésre.  A pálya így adott volt, de azt hiszem, hogy a táj szépségével (és a szintekkel:-) a futók is elégedettek lehettek.

Gyalogtúrát most technikai okokból nem tudtunk rendezni, de a futószámok között újdonságként a 25 km-es táv is szerepelt. Ennek a rajtja nyitotta meg a versenyt 10:20-kor.

A hosszútávfutók után szinte azonnal rajtolt az utánpótlás, az ovisoknak és kisiskolásoknak az 500 m-es távot kellett teljesíteni. A leggyorsabb ezúttal is egy “hölgy” volt, Horváth Karolina Helga személyében. A fiúknál a leggyorsabb teljesítő Varsányi Dániel lett.

Háromnegyed 11-kor együtt rajtolt el az 5 és a 10 km-es táv. A rövidebb táv indulóinak is jutott az emelkedőkből, a hosszabb távon futóknak viszont a féltávnál felállított frissítőből is:-)

5 km-en a férfiaknál Budai Lajos teljesítette a leggyorsabban a távot, őt Binder Tamás, majd pedig Miksa Zádor követte. A hölgyeknél a mindössze 10 éves Horváth Karolina Helga győzedelmeskedett, a második helyet Szekeres Tamara szerezte meg, míg a harmadik helyen Horváth Eszter Flóra ért be.
Még be se ért a célba az 5 km-es mezőny vége, már érkezett a 10 km-es futás élmezőnye Kassai Károly vezetésével.  Károly a biciklijét cserélte a helyszínen futócipőre, de azt hiszem nem bánta meg a “sportágváltást”:-). Őt a második helyen Szabó Zoltán, majd pedig Pap Gábor követte. A hölgyeknél az elsőséget Regősné Kiss Edit szerezte meg, aki Károllyal ellentétben nem a biciklit, hanem a fényképezőgépet cserélte futócipőre, de nem sokáig bírta, mert futás után már újra vadul kattintgatott:-). A második helyezést a kerékpáros Cséri Szilvia szerezte meg, a dobogó legalsó fokára pedig Baksai Zsuzsanna állhatott fel.

A folyamatosság érdekében a 25 km-es táv versenyzői is elkezdtek szállingózni a célba, elsőként a Gyaloggalopp versenyekről már jól ismert Pelsőczy Attila érkezett (egyedüliként 2 órán belüli idővel).  Őt Don Dawson követte a második helyen, majd pedig harmadikként Vancsó Péter ért célba.
A nőknél az első helyezést ezúttal Tamási Ivett szerezte meg.

A célban a versenyzőket terülj-terülj asztalka (sós és édes sütemény minden mennyiségben:-), izotóniás ital, stb.) várta, amiért külön köszönet a Gerecse Maraton szervezőjének, a Tatabányai Kerékpáros és Triatlon Klubnak!

Az eredményhirdetésen ezúttal is korosztályos bontásban értékeltük a versenyzőket, illetve a 10 és 25 km-es távon abszolút eredményeket is hirdettünk, ahol a helyezettek éremmel és tárgyjutalmakkal lettek gazdagabbak. De aki itt nem volt érdekelt, a tombolán annak is esélye volt megnyerni az értékes ajándékok valamelyikét. A fődíj ezúttal is egy Silva típusú távolságmérős óra volt a multiNavigator.hu felajánlásával. A szerencse most Baksai Zsuzsannának kedvezett, gratulálunk a nyereményéhez!:-)

Mindenkinek köszönjük a részvételt, a Tatabányai Kerékpáros és Triatlon Klubnak pedig a helyszín biztosítását! Reméljük mindenki jól érezte magát:-)

A Gyaloggalopp Sportiroda most elmegy nyári szünetre, de szeptemberben újra találkozunk, addig is figyeljétek a honlapot!:-)