Szigetmonostor

Rosinante Fogadó*** Terepfutás és Gyalogtúra, Szigetmonostor

Az eredménylista letölthető ITT!

A versenyen készült képek megtekinthetők a facebook-on ITT és ITT, illetve a webalbumban ITT!
A képekért köszönet Balázs Elizának, Martos Editnek, Regősné Kiss Editnek, Fitos Zoltánnak és Shinsuke Yokochi-nak!

A Gyaloggalopp történelem eddigi legmelegebb versenyének lehettek szemtanúi, akik ellátogattak Szigetmonostorra, a Rosinante fogadóhoz.

A melegért azt hiszem mindenkit kárpótolt a környék látványa, illetve a 2 extra frissítő állomás a rövid, illetve a hosszú távon.

Az igazán szemfülesek a hosszú táv pályáján, a Szigeti homokok elnevezésű, fokozottan védett területen akár magyar futrinkával (Carabus hungaricus), illetve vöröshasú unkával (Bombina bombina) is találkozhattak:-)

De azért ne szaladjunk még ennyire előre, hiszen a gyalogtúrázok rajtolása után a futást megint csak az ovisok és a kisiskolások kezdték meg 10:15-kor. Most is a szokásos távot, 500 m-t teljesítettek, amin a leggyorsabb most Bíró Dominik illetve Lévay Rozi volt.

Utánuk következtek az 5 km-es futás indulói, akik 10:30 kor húzták fel a nyúlcipőt, és irány Horány felkiáltással el is kezdtek futni:-) Horányból egy kisebb kerülővel érkeztek vissza a Rosinante fogadó előtt felállított célba. Elsőként Forgács István szakította át a képzeletbeli célszalagot, őt követte Mátyus Csaba, majd pedig Matúz Bence. A hölgyeknél elsőként Mészáros Ágnes ért célba, őt két Ildikó követte a célban, egész pontosan Rontó Ildikó, illetve Deák Ildikó.

A 13 km-es táv indulói már igazi strandidőben rajtolhattak 11:15-kor, hogy a már fent említett Szigeti homokok vendégszeretetét élvezhessék futás közben. A festői táj, az erdős és cserjés részek váltakozása, a  napraforgótáblák szépsége sok embert ejtett ámulatba, illetve késztetett még futás közben is fényképezésre:-) Az 5 km-nél elhelyezett terülj-terülj asztalka után, 8,5 és 10,5 km-nél is frissítő állomás várta a tikkadt szöcskenyáj mellett a futókat is:-)

Az első futóknak a nagy meleg ellenére kevesebb, mint 50 perc kellett a táv teljesítéséhez, az első helyen (az itt már törzsvendégnek számító) Pelsőczy Attila érkezett. Őt szorosan követte Komócsin Balázs, a dobogó harmadik fokára pedig a tapasztalat terepfutó Ostoróczki Ferenc állhatott fel.

A hölgyeknél a biztos elsőséget ezúttal Forgácsné Licz Márta szerezte meg, a második helyre Monostori Zita érkezett, őt szorosan követve pedig Orosz Katalin futott be a harmadik helyen.

A beérkezőket a célban a szokásos frissítőkön kívül most hideg dinnye is fogadta, nem kevés sikerrel:-) A Rosinante Fogadó*** a futóknak  kedvezményes tészta menüvel is kedveskedett, mely “házhoz szállítással” érkezett meg a versenyközpont mellett felállított sörsátorba.

Az eredményhirdetésen szokás szerint minden távon átadásra kerültek a korosztályos díjak, majd pedig  a 13 km abszolút díjai (érem és tárgyjutalom) következtek.

A verseny végén értünk el a nap fénypontjához:-), a tombolához, ahol megint csak értékes díjak kerültek kisorsolásra. A fődíj ezúttal a Rosinante Fogadó*** által felajánlott egy éjszakás, félpanziós, 2 fő részére szóló szálláslehetőség volt! A díj nyertese Kéri Tibor lett. Ha egy kicsit irigykedve is, de gratulálunk neki a nyereményéhez!:-)

Köszönjük mindenkinek, aki ma eljött, reméljük, hogy egy felejthetetlen élmény volt a mai futás….

Két hét múlva, szombaton találkozunk Tarjánban, ahol az I. Gerecse MTB Maraton társrendezvényeként kerül megrendezésre a futásunk, ezúttal egy igazán hosszú távon, 25 km-en is lesz lehetőség a versenyzésre.

Addig is jó felkészülést!

Eredmények:

5 km, abszolút:

Nők:

1 Mészáros Ágnes 23:18
2 Rontó Ildikó 24:19
3 Deák Ildikó 24:44

Férfiak:

1 Forgács István 16:59
2 Mátyus Csaba 17:22
3 Matúz Bence 17:56

13 km, abszolút:

Nők:

1 Forgácsné Licz Márta 1:10:35
2 Monostori Zita 1:21:23
3 Orosz Katalin 1:23:32

Férfiak:

1 Pelsőczy Attila 48:08
2 Komócsin Balázs 48:36
3 Ostoróczki Ferenc 51:24