Páty

multiNavigator.hu Terepfutás és Gyalogtúra, Páty

Az eredménylista letölthető ITT!

A versenyen készült képek megtekinthetők a webalbumokban ITT! és ITT!, illetve a Facebook-on ITT! (köszönet Majthényi Rékának, Fitos Zoltánnak és Shinsuke Yokochi-nak)

Az ősz egy kicsit ránk ijesztett, és nem túl barátságos, szeles, esős idővel ébresztette a futni vágyókat, de szerencsére csak egy gyenge próbálkozás volt:-), végül tökéletes futóidő kerekedett az őszi futószezon első versenyén, Pátyon.

A napot szokás szerint a gyalogtúrázók kezdték, 9:00-kor már rajtoltak is a legelszántabb (vagy csak álmatlanságban szenvedő:-) résztvevők, hogy teljesítsék a 14 km-es távot.

A futószámok között az 500 m-es táv volt az első, melyen szép számmal vettek részt ovisok és kisiskolások. Ennek a Pátyi SE focipályája adott otthont, itt kellett a gyerekeknek 1 nagy kört teljesíteni. A már megszokott módon, az abszolút verseny első helyezettje egy kislány volt, méghozzá Horváth Karolina. Őt követte Tar Botond, aki azonban nem fért bele az előírt korosztályokba. Az első, díjazott korosztályba tartozó fiú versenyző Paksi Péter volt.

A 4 km-es táv rajtja és célja pár száz méterre a sportpályától, a település határán volt. Egy nagyon kellemes, jól futható pályát kellett teljesíteni az indulóknak. Volt benne egy-két hullám, hogy ne legyen annyira egysíkú, de komoly emelkedőket nem kellett megmászni a futóknak. Ezen a távon (mint már sokszor:-) a nőknél Cseri Bettina bizonyult a leggyorsabbnak, őt követte minimális különbséggel az 500 m-en is nyertes, mindössze 10 éves Horváth Karolina, a 3. helyre pedig az ELTE-BEAC Polythlon színeiben versenyző Borzák Réka érkezett. A férfiaknál az első az ugyancsak Polythlonos, illetve Sashegyi Gepárd Boroznaki Lajos lett, őt Mátyus F. Csaba és Simák Gergő követte szorosan.

11:00-kor elrajtolt a 14 km-es futás távja, melyen komoly mezőny gyűlt össze, nem csak minőségben, hanem mennyiségben is. Az ezen a távon indulók Herceghalomra tettek egy kirándulást kellemes, változatos pályán, kukorica és napraforgó földek mellett, illetve a festői Kozáromi-tavat is érintve. A pálya jól futható volt, bár eső hiányában egy kicsit poros, de talán ez annyira nem is hiányzott senkinek. A fordítónál frissítő állomás várta a futókat, illetve a túrázókat, hogy feltöltődve indulhassanak vissza Páty bevételére:-). A futamot a hölgyeknél meggyőző előnnyel nyerte Varga Judit, a dobogó alsóbb fokain pedig Szalma Rita és Baksai Zsuzsanna osztozott. Az uraknál a papírforma érvényesült, bár nem túl nagy előnnyel, de Szabó Imre győzedelmeskedett. Őt Petsuk Zoltán (Csepel Dolphins), illetve a 3. helyen a 4 km-en első Polythlonos – Sashegyi Gepárd Boroznaki Lajos követett.

A versenyközpontban minden beérkezőt a szokásos terül-terülj asztalka (friss és aszalt gyümölcsök, keksz, szőlőcukor) fogadta, most kiegészülve péksüteményekkel is.

A tombola pedig az eddiginél is gazdagabb volt, hiszen a szokásos díjak (multiNavigator.hu által felajánlott távolságmérős Silva típusú óra, masszázs, uszodabérlet, stb.) mellett most a helyi támogatók által felajánlott díjakat is sorsoltunk.

Köszönjük, hogy ilyen szép számban eljöttetek, úgy tűnik már mindenkinél jelentkeztek a futás elvonási tünetei a nyári szünet hatására:-)

A rendezésben és a versenyközpont biztosításban pedig köszönjük a Pátyi SE segítségét, támogatását. Reméljük sikerült ezzel a versennyel is hagyományt teremteni, és jövőre is találkozunk:-)

Futás 4 km női
Hely Név Idő
1 Cseri Bettina 18:15
2 Horváth Karolina 18:27
3 Borzák Réka 20:39
Futás 4 km férfi
Hely Név Idő
1 Boroznaki Lajos 14:27
2 Mátyus F. Csaba 14:48
3 Simák Gergő 15:06
Futás 14 km női
Hely Név Idő
1 Varga Judit 1:06:53
2 Szalma Rita 1:12:45
3 Baksai Zsuzsanna 1:14:54
Futás 14 km férfi
Hely Név Idő
1 Szabó Imre 47:20
2 Petsuk Zoltán 47:54
3 Boroznaki Lajos 51:56