Normafa

Normafa Futócentrum Terepfutás, Budapest

Az eredménylista letölthető ITT!

A versenyen készült képek megtekinthetők  ITT! (köszönet Turi Évának, Fitos Zoltánnak, Fodor Jenőnek, Páva Tamásnak és Varga Istvánnak).

Az őszi szezon utolsó Gyaloggaloppos versenye Budapesten, a Normafánál került megrendezésre. A versenyközpontnak a Normafa futócentrum / Agro uszoda adott helyet. Az időjárásra és a terepviszonyokra ezúttal sem lehetett panasz, kellemes, napsütéses, kora őszi időben volt része az indulóknak, a pálya pedig szinte teljesen száraz volt (nem úgy, mint a másnapi pályabontáson, ahol helyenként már cuppogós sárral szembesültek a szervezők:-))

A futók ezúttal is három távon mérhették össze a tudásukat. A legkisebbek az 500 m-es távon versenyeztek, ahol a többi távhoz hasonlóan népes mezőny gyűlt össze. Az abszolút első három helyen nagy meglepetésre „hölgy” versenyzők értek célba, sorrendben Peszleg Dominika, Horváth Karolina, illetve SZŐKE-KISS Anna. Utánuk ért célba a leggyorsabb fiú, Holba Dániel személyében. Őt SZŐKE-KISS Benedek és Fehér Martin követte.

A 4 km-es táv a környék adottságaihoz képest könnyű pályán:-) került megrendezésre. A futók a János-hegy irányába vették az irányt, odafelé egy kellemesen hullámos útvonalon haladtak, visszafelé pedig már szinte csak lefelé vezetett az út, így a célig folyamatosan fel lehetett pörgetni a tempót:-). A hölgyeknél ez most Horváth Karolinának sikerült leginkább, utána Peszleg Dominika és SZŐKE-KISS Anna ért célba, tehát a dobogó felállása ugyanaz volt, mint az 500 m-es távon, csak ez első két hely gazdája cserélt pozíciót. A férfi mezőnyben Romvári Bence volt a leggyorsabb, de szorosan a nyomában volt Simák Gergő, aki alig 10 másodperces hátránnyal lett második. Tőlük egy kicsit jobban lemaradva ért célba Harsányi Tamás, aki ezzel a szenior kategória elsőségét is megszerezte.

A 4 km-es távot teljesítők közül többen is vállalkoztak arra, hogy egy kis pihenő után elinduljanak a 13 km-es távon is. Ennek az útvonala egy kemény, de jól futható pályán került kijelölésre. Körülbelül a táv feléig lejtett az út, tehát itt érdemes volt tartalékolni a visszafelé várható emelkedőkre, amik azért annyira talán nem voltak vészesek, hiszen kb. 11 km-ig minden emelkedőt egy-egy pihentető lejtő követett. Az utolsó két kilométer viszont tényleg nem volt könnyűnek nevezhető, Makkosmáriától egészen a célig emelkedett a pálya. A pályáról (persze csak pár perccel a célba érés után:-)) szinte mindenki elismerően nyilatkozott. A helyenként lenyűgöző panoráma mellett ebben segítségünkre volt a gyönyörű idő, és a lehulló falevelektől színes erdő látványa:-). Még az egyik, a területet nagyon jól ismerő versenyző is arról számolt be, hogy eddig számára teljesen ismeretlen helyekre jutott el a verseny révén. A pályán való navigálás nem volt egyszerű, mivel rengeteg út hálózza be ezt az erdőrészt, és sajnos az „önkéntes pályabontók” tettek róla, hogy ez még nehezebb legyen. Volt olyan szakasz, ahol az összes jelölést, szalagot, táblát eltüntették a verseny előtti órákban. A km jelöléseknek is kb. a fele maradt a helyén. Szerencsére még így is csak kisebb eltévedések fordultak elő, de mi is tanultunk a történtekből, legközelebb még jobban fogjuk biztosítani a pályát.

Ami a mezőnyt illeti, nem csak induló számban volt rekord, hanem egész illusztris élmezőny alakult ki a nőknél és a férfiaknál egyaránt. A hölgyeknél az olimpikon maraton futó JUHÁSZ-STAICU SIMONA győzedelmeskedett meggyőző fölénnyel. A második helyre Nagy Gyöngyi érkezett, a dobogó legalsó fokára pedig Czibók Ágnes, az idei Bécs-Pozsony-Budapest Ultramarathon győztese állhatott fel. Az uraknál az ugyancsak maraton futó, többszörös országos bajnok Rezessy Gergely érkezett elsőként célba, a második helyet Egri Balázs szerezte meg, harmadikként pedig az szintén profi hosszútávfutó Kedves Roland érkezett.

A futókat a célban a már megszokott frissítő „állomás” várta, de többen az uszodát választották felfrissülésként, ahol jacuzzi és szauna is várta a fáradt lábakat. Az eredményhirdetés várva pedig sokan biliárdozással, vagy ping-pong-ozással ütötték el az időtJ. A jó hangulatot a képzeletbeli „retro DJ” biztosította, mivel a korábban bárként használt teremben bakelit lemezeken pörögtek a 70-es, 80-as évek slágerei:-).

Az eredményhirdetésen az abszolút helyezettek ajándékcsomaggal és a Normafa futócentrum / Agro uszoda felajánlásával futóbérletekkel, szauna program, illetve uszoda belépőkkel gazdagodtak, a korosztályos helyezettek pedig oklevél díjazásban részesültek. A tombolán most a korábbiaknál is több ajándék talált gazdára, a fenti belépőkön kívül egy privát uszodahasználatot is sorsoltunk, de gazdára talált több kezelés a Sikk-S szépségszalon jóvoltából, egy két személyes menü a Bors GasztroBárban, illetve a már szokásosnak mondható távolságmérős óra a multinavigator.hu felajánlásával.

Köszönjük, hogy eljöttetek, reméljük mindenki elégedetten távozott az I. Normafa Futócentrum Terepfutásról, és bízunk benne, hogy lesz folytatás, talán nem is olyan sokára:-) Következő eseményünk egy rendhagyó verseny lesz, Mikulásfutás formájában, december 2-án, Budapesten, Angyalföldön. A versenykiírás hamarosan elérhető lesz honlapunkon.

Abszolút eredmények:

Futás 4 km női
Hely Név Idő
1 Horváth Karolina 17:35
2 Peszleg Dominika 18:20
3 SZŐKE-KISS ANNA 20:06
Futás 4 km férfi
Hely Név Idő
1 Romvári Bence 16:42
2 Simák Gergő 16:53
3 Harsányi Tamás 17:30
Futás 13 km női
Hely Név Idő
1 JUHÁSZ-STAICU SIMONA 1:01:56
2 Nagy Gyöngyi 1:05:26
3 Czibók Ágnes 1:09:00
Futás 13 km férfi
Hely Név Idő
1 Rezessy Gergely 51:59
2 Egri Balázs 52:13
3 Kedves Roland 52:37