Mikulás Futás

multiNavigator.hu Mikulás Futás, Budapest – Népsziget

32368_497788650253391_638318701_nAz eredménylista letölthető ITT!

A versenyen készült képek megtekinthetők ITTITT és ITT!

A képekért köszönet a futofoto.hu-nak, Nyilas Gábornak, Shinsuke Yokochi-nak és Kuti Zoltánnak! Még további képek is várhatók, illetve aki rendelkezik a versennyel kapcsolatban publikus albummal, ezt jelezheti, illetve megoszthatja az esemény Facebook oldalán. Előre is köszönjük!

Az időjárás most is megpróbált ránk ijeszteni a reggeli havas esővel, de szerencsére a „rajtpisztoly eldörrenése” után már szokás szerint kellemes futóidőben volt részük a kis és nagy mikulásoknak. Egy kis sárral azért meg kellet küzdeni az indulóknak, de a terepfutásokon edződött gyaloggaloppozóknak ez nem okozhatott gondot:-)

A Mikulás most hó helyett inkább ajándékokat hozott a puttonyában, és a kapcsolatait is bevetette, hiszen sok kollégája, illetve segítője is érkezett a versenyre (feltehetőleg egyenesen Finnországból:-), akik le is tesztelték az angyalföldi futóterepet:-)

A futamok előtt Nagy Amarilla aerobic-spinning oktató, személyi edző tartott nagy sikerrel zenés bemelegítést, amire szükség is volt a nem éppen nyárias időjárás miatt:-)

A 10 órakor rajtoló első táv szokás szerint a legkisebbek számára megrendezett 500 m volt, amin most azonban csak az ovis korosztály képviseltette magát, mivel az alsó tagozatos iskolások az 1 km-es, a felsősök pedig a 2 km-es távon mérhették össze az erejüket, de leginkább a gyorsaságukat.

A legfiatalabb hölgyeknél Hertlik Nóra, a kisiskolásoknál a Gyaloggalopp versenyekről már jól ismert Horváth Karolina (Csepel Dolphins Sc), míg a 2 km-es távon pedig KSI-s Véber Cintia szerezte meg az elsőséget.

A fiúknál 500 m-en Nádasdi Bendegúz, 1 km-en a profi atléta felmenőkkel rendelkező Holba Dániel (Csepeli Öttusa), 2 km-en pedig a mogyoródi Sallai Bence volt a leggyorsabb.

A hosszabb távok közül rendhagyó módon a 10 km rajtolt el először, melyet 5 percre rá követett a 4 km-es táv rajtja.

A leghosszabb távon borítékolható volt a nyertes neve, hiszen a „Sashegyi Gepárd” Pelsőczy Attila most sem talált kihívóra, pedig a futás közben végig viselt rénszarvas szarvakkal nehezítette a saját, illetve könnyítette a többiek dolgát:-)

A célban őt kicsit több, mint 1 perces hátránnyal követte Gadányi Bálint, a 3. helyre pedig a tapasztalt terepfutó Dr. Sebestyén Zoltán érkezett, épphogy megelőzve az utcai futóversenyekről speaker-ként is jól ismert Kremmer Zoltánt (UniqaTeamÚjbuda TC).480565_308613845914925_768254077_n

A hölgyeknél is papírforma győzelem született Juhász-Staicu Simona (Mogyoródi Sportkör) jóvoltából, a 2. helyre a korábban profi atléta, Jakab Ágnes, míg tőle nem sokkal lemaradva, a 3. helyre Szunyog Erika (Ikarus BSE) érkezett

A 4 km-es táv pályáján az utolsó pillanatban változtatott a szervezőbizottság, mivel pont a fordító környékén kisebb sártenger alakult ki (a 10 km-en futók áthaladás közben azért megtapasztalhatták ezt:-). Végül a 2 km-es táv útvonalán tettek meg 2 kört, mely a futók számára talán nem volt annyira izgalmas (ellentétben a nézőkkel, akik így többet láttak ebből a futamból).

A hölgyeknél az első helyet a „saját távján” is győzedelmeskedő Horváth Karolina szerezte meg, őt Simon Sarolta követte, a dobogó legalsó fokára pedig Szekeres Tamara állhatott fel.

Az uraknál a fiatal Kardos Bence szerezte meg az első helyet, épphogy megelőzve a tapasztalt Ostoróczki Ferencet, a 3. helyre pedig Szoboszlay Tamás érkezett, viszont mindhárman korosztályos első helyezést értek el.

A hosszabb távok lebonyolítása közben a Mikulás is megérkezett, aki így személyesen adhatta át a díjakat a fiatalabb korosztályok képviselőinek. Természetesen minden helyezett mikulás csomaggal és éremmel, oklevéllel lett gazdagabb. Virgácsot senki sem kapott, ezek szerint minden gyerek nagyon jól viselkedett idén:-), de az biztos, hogy a versenyen való részvétellel, illetve az edzésekkel nagyon sokat tesznek az egészségkért, és ezzel példát is mutatnak társaiknak, tehát mindenképp jutalmat érdemelnek:-).

Az utolsó futók beérkezése után nem sokkal elkezdődött a „nagyok” eredményhirdetése, először a 4, aztán a 10 km-el. Az abszolút díjazottak ajándékcsomaggal, a korosztályos helyezettek pedig oklevéllel és csoki mikulással lettek gazdagabbak, természetesen a Mikulás jóvoltából:-)

2012.12.02. Miki futás Népsziget S5500 (229)Az eredményhirdetés után már nem volt más hátra, mint a jól megérdemelt tombola, ahol a mikuláscsomagokon kívül rengeteg értékes ajándék talált gazdára, többek között a Normafa Futócentrum / Agro Uszoda által biztosított bérletek, illetve a multiNavigator.hu által felajánlott fődíj, a Silva Exped Go II típusú távolságmérős óra!

A verseny közben csendben, de biztosan gyűltek az ajándékok a PaCsi Team által meghirdetett adománygyűjtésre, mellyel rászoruló gyermekeket segítenek. Rengeteg ajándék érkezett, a mikuláscsomagoktól egészen a plüssállatokig, játékokig, sőt még egy kerékpár felajánlást is kaptunk! Mindenkinek köszönjük szépen a támogatást! Aki most lemaradt volna, az se csüggedjen, akár rajtunk keresztül, akár a PaCsi Team közvetlen megkeresésével tehet még felajánlásokat, hiszen karácsonyra is szükség van rengeteg ajándékra!

Magunk részéről természetesen folytatjuk a United Way Alapítvány támogatását is, a nevezési díjból befolyt összeg 10%-nak felajánlásával. A United Way Futócsapat továbbra is várja a tagok jelentkezését, már tervezzük a jövő évi tevékenységünket, hamarosan erről is értesülhettek. Célunk nem csak az adományok gyűjtése, hanem a United Way Alapítvány tevékenységének megismertetése, ezen keresztül pedig a figyelem felkeltése a gyermekbiztonsággal kapcsolatban, mely kevésbé látványos, ám fontos terület a gyermekbalesetek megelőzése révén.

Mindenek indulónak gratulálunk, és köszönjük a részvételt! A következő versenyt illetően még nem tudunk konkrétumokkal szolgálni, de annyit ígérhetek, hogy időben értesülni fogtok róla!:-)

Abszolút eredmények:

Futás 1 km női
Hely Név Idő
1 Horváth Karolina 3:59
2 SZŐKE-KISS ANNA 4:01
3 Szekeres Tamara 4:11
Futás 1 km férfi
Hely Név Idő
1 Holba Dániel 4:04
2 Kaposi Márton Bálint 4:05
3 SZŐKE-KISS BENEDEK 4:06
Futás 2 km női
Hely Név Idő
1 Véber Cintia 8:05
2 SZŐKE-KISS ANNA 9:02
3 Véber Bianka 10:33
Futás 2 km férfi
Hely Név Idő
1 SALLAI BENCE 7:19
2 Turschl Bence 7:55
3 Szalai József 8:53
Futás 4 km női
Hely Név Idő
1 Horváth Karolina 17:31
2 Simon Sarolta 18:10
3 Szekeres Tamara 19:02
Futás 4 km férfi
Hely Név Idő
1 Kardos Bence 15:22
2 Ostoróczki Ferenc 15:25
3 Szoboszlay Tamás 16:00
Futás 10 km női
Hely Név Idő
1 JUHÁSZ-STAICU SIMONA 44:50
2 Jakab Ágnes 50:12
3 Szunyog Erika 50:52
Futás 10 km férfi
Hely Név Idő
1 Pelsőczy Attila 39:48
2 Gadányi Bálint 41:00
3 Dr. Sebestyén Zoltán 42:20