Herceghalom

multiNavigator.hu Terepfutás és Gyalogtúra, Herceghalom

Az eredménylista letölthető ITT!

A versenyen készült képek megtekinthetők ITT!
A képekért köszönet Balázs Elizának, Beda Bernadettnek, Martos Editnek és Shinsuke Yokochi-nak!

A történelem során először került megrendezésre terepfutóverseny és gyalogtúra Herceghalmon (nyugodtan cáfoljon meg valaki, ha nem így lenne:-) Talán nem csak ezért, hanem az időjárás miatt is emlékezetes lesz a verseny, hiszen 30 fok feletti hőmérséklet, és kevés árnyék (kárpótlásul viszont Toszkánára emlékeztető táj) fogadta a versenyzőket. Mindenesetre többek szerint jó felkészülésnek bizonyult a hamarosan megrendezésre kerülő hortobágyi versenyre:-)

A legkorábban most is a túrázók keltek, akik már 9:00 órától folyamatosan rajtoltak, hogy teljesítsék a 7, illetve 16 km-es távot. A rövidebb távon a Kozáromi-tó volt a végcél, míg a hosszabb távon a 14 km-es futással azonos pályán haladtak a teljesítők.

A futó versenyszámokat az ovisok és a kisiskolások kezdték 10:15-kor a sportpályán
az 500 m-es táv teljesítésével. A lányoknál az abszolút első helyet is megszerző Hajdú Bettina győzedelmeskedett, a fiúknál pedig Boldog Manó Attila volt a leggyorsabb.

A középső táv mezőnye egy közös bemelegítéssel jutott el a rajt helyszínére, hogy teljesítse az 5 km-es penzumot. A mediterrán hangulatot már csak fokozta, hogy több helyen olajfák övezték a pályát:-). A futam leggyorsabb versenyzője a férfiaknál Pelsőczy Attila volt 18:36-os idővel, őt szorosan követte Ostoróczki Ferenc (18:46), 3. helyen pedig Forgács István (19:38) futott be. A nőknél a győztes az 500 m-en is első, mindössze 10 éves Hajdú Bettina lett 23:28-al, a 2. helyen Peszleg Dominika (25:11), a 3. helyen pedig Boldog Betti Beatrix (28:00) futott be.

Az 5 km-t teljesítők közül sokan vállalkoztak a 14 km-es táv teljesítésére, volt aki vissza sem futott a versenyközponthoz, hanem útközben csatlakozott a rajthelyszínt közös kifutással megközelítő mezőnyhöz. A rajt a település szélén, a Zsámbéki főút táloldalán volt, ahonnan már nyugodt körülmények között futhattak a versenyzők. Egyből kemény emelkedővel indult a pálya, utána viszont egy hosszú, kellemes lejtőn lehetett leereszkedni a festői szépségű Kozáromi-tóhoz. Itt jobbra fordult a mezőny, majd pedig egy nádas szakasz után balra vették az irányt, és meg se álltak a Páty határában felállított frissítő állomásig. Persze volt, aki itt sem állt meg, de a legtöbben azért egy kis vízzel, vagy izotóniás itallal frissítették magukat a táv második felére. A kis kör megtétele után a futók visszacsatlakoztak az odafelé is vezető pályára, és a Kozáromi-tó újbóli érintésével futottak vissza az -ebből az irányból hosszú lejtővel végződő- célba.
Az abszolút első helyen ezen a távon is Pelsőczy Attila ért be, mindössze 52:27-es idővel, a nőknél pedig ezúttal Gera Eszter volt a leggyorsabb 1:12:27-el. Második helyen értek be Forgács István (58:03), illetve Fülkorn Andrea (1:24:15), míg a dobogó legalsó fokára Mátyus Csaba (59:04) és Hoór Anikó (1:38:33) állhatott fel.

A beérkezőket a versenyközpontban a jól megérdemelt frissítő várta. Csak izotóniás italból 40 liter fogyott, de emellett, ásványvíz, alma, mazsola, keksz, ropi és szőlőcukor biztosította a feltöltődést.
Az eredményhirdetésen minden távon díjazásban részesültek a korosztályos helyezettek, a 14 km-es távon pedig az abszolút dobogósokat is díjaztuk, akik éremmel és tárgyjutalmakkal lettek gazdagabbak.

De szokás szerint most sem kellett a leggyorsabbak között lenni ahhoz, hogy értékes ajándékokat nyerhessen az ember, hiszen az eredményhirdetés utáni tombolán mindenki egyenlő eséllyel indult a nyereményekért.
A két fődíj most az Abacus Hotel által felajánlott családi wellness belépő, illetve egy Silva Ex-Ped Go II távolságmérős óra volt a multiNavigator.hu felajánlásával.
A fődíjak nyertesei: Szelesné Vidák Éva és Martos Edit. A díjukhoz gratulálunk!

A Gyaloggalopp Terepsorozat pedig a nyár ellenére is tovább folytatódik, következő versenyünk július 8-án lesz Szigetmonostoron, illetve július 21-én Tarjánban. A versenykiírások hamarosan elérhetők lesznek a honlapunkon! Mindenkit várunk szeretettel!:-)

Eredmények:

5 km, abszolút:

Nők:

1 Hajdú Bettina 23:28
2 Peszleg Dominika 25:11
3 Boldog Betti Beatrix 28:00

Férfiak:

1 Pelsőczy Attila 18:36
2 Ostoróczki Ferenc 18:46
3 Forgács István 19:38

14 km, abszolút:

Nők:

1 Gera Eszter 1:12:27
2 Fülkorn Andrea 1:24:15
3 Hoór Anikó 1:38:33

Férfiak:

1 Pelsőczy Attila 52:27
2 Forgács István 58:03
3 Mátyus Csaba 59:04