Dunakeszi

Decathlon Terepfutás, Dunakeszi

Az eredménylista letölthető ITT!

A versenyen készült képek megtekinthetők webalbumokban ITT! és ITT!, illetve a Facebook-on ITT! (köszönet Fülöp Miklósnak, Balázs Elizának, Fitos Zoltánnak és Monoki Tamásnak).

Az őszi szezon második versenye Dunakeszin került megrendezésre a Decathlon áruház támogatásával, és velük közös szervezésben, a Dunakeszi Feszt rendezvénysorozat részeként.

Az időjárás most is a kegyeibe fogadott minket, hiszen a korábbi esős napok után szép napsütéses időben, optimális hőmérsékletben versenyezhettek az indulók.

A versenyszámokat 11:00 órakor a legkisebbek kezdték meg az 500 m-es távval, majd pedig követték őket a felső tagozatosok 1 km-el, illetve a mindenki számára nyitott 3 km-es távot választók.

Rendhagyó módon 13:00-kor egyszerre rajtoltak el a Gyaloggaloppos futamok, a rövidtáv 7 km-es, illetve a hosszú táv 14 km-es távja.
A rövidtávon futók egy kört, míg a hosszabb távon indulók két kört teljesítettek a hangulatos, viszonylag könnyen futható, de változatos pályán. Volt benne Duna parti szakasz, árvízvédelmi töltés, egy rövid macskaköves szakasz, erdős és nyílt részek.

7 km-en a hölgyeknél magabiztosan tudott nyerni Staicu Simona, aki nagy meglepetésre az abszolút 3. helyen ért célba. A második helyen Sági Viktória érkezett, míg a harmadik helyre Vajkovics Viktória futott be.
A férfiaknál a volt profi hosszútávfutó Juhász András győzedelmeskedett, őt a terepfutás specialista Ostoróczki Ferenc követte, a dobogó harmadik fokára pedig Boncsér Zoltán – Zoncsi állhatott fel.

A 14 km-es távon a hölgyeknél óriási előnnyel szerezte meg az első helyet Szunyog Erika, másodikként Géczy Andrea, harmadikként pedig Salamon Alexandra ért célba.
A férfi mezőnyben a rövidebb távhoz hasonlóan itt is egy volt profi (de újra nagyon jó formában versenyző:-) futó, Bajári Gábor szerezte meg az elsőséget, a második helyen Plesz Botond ért célba, a dobogó legalsó fokára pedig az ugyancsak terepfutás specialista Sebestyén Zoltán állhatott fel.

A frissítésre most sem lehetett panasz, hiszen a pályán két helyen is rendelkezésre állt víz és izotóniás ital, illetve a célban ezen felül a szokásos, keksz, mazsola, szőlőcukor, gyümölcs és müzliszelet.

Az eredményhirdetésen a Decathlon áruház jóvoltából vásárlási utalványokkal lettek gazdagabbak a leggyorsabbak, korosztályban pedig éremmel és oklevéllel díjaztuk a leggyorsabbakat.
A tombolán pedig szokás szerint rengeteg ajándék talált gazdára a Decathlon és további helyi támogatók jóvoltából.
Reméljük mindenki jól érezte magát, aki itt volt, és hogy jövőre újra találkozunk Dunakeszin:-)

Eredmények:

Futás 7 km női
Hely Név Idő
1 Staicu Simona 30:03
2 Sági Viktória 31:42
3 Vajkovics Viktória 32:54
Futás 7 km férfi
Hely Név Idő
1 Juhász András 25:05
2 Ostoróczki Ferenc 28:08
3 Boncsér Zoltán – Zoncsi 30:23
Futás 14 km női
Hely Név Idő
1 Szunyog Erika 1:08:06
2 Géczy Andrea 1:16:01
3 Salamon Alexandra 1:18:58
Futás 14 km férfi
Hely Név Idő
1 Bajári Gábor 52:58
2 Plesz Botond 53:08
3 Sebestyén Zoltán 53:30