Domonyvölgy

multiNavigator.hu Terepfutás és Gyalogtúra, Domonyvölgy

A versenyről készült képek megtekinthetők itt

Mákunk volt. És nem csak a tésztával, hanem az időjárással is:-) Tökéletes futóidő volt, a pár perces esők pedig még frissítőnek is jók voltak. A talajviszonyokra sem lehetett panasz, nem volt sár, és szerencsére a por sem nehezítette a versenyzést.

9 órától folyamatosan rajtoltak a 8 és a 15 km-es gyalogtúra résztvevői, 10 órakor pedig elrajtolt az 5 km-es futás mezőnye. Síkfutásra ennek a futamnak a mezőnye sem panaszkodhatott, majdnem annyi szintemelkedés volt benne, mint a 11 km-es távon.

A képzeletbeli célszalagot a férfiaknál elsőként Forgács István, a nőknél pedig Molnár-Lukács Edina szakította át.

Stílusosan 11 órakor rajtolt el a 11 km-es táv mezőnye. Mind a nőknél, mind a férfiaknál erős volt a felhozatal, talán nem véletlenül, mivel a Matedora Consulting Kft. jóvoltából az első három versenyző pénzdíjjal lett gazdagabb.

A férfiaknál végül Petsuk Zoltán nyert magabiztosan, őt Sebestyén Zoltán követte, szorosan utána pedig a Somogyi Károly érkezett célba.

A nőknél fiatal kora (13 év) ellenére az egész mezőnyt maga mögé utasította Cseri Bettina. Nem sokkal utána érkezett Csere Sára, a dobogó legalsó fokára pedig az ugyancsak nagyon fiatal Hallgat Fanni állhatott fel.

Persze voltak még náluk is fiatalabb indulók, ők a hosszú táv rajtja után nem sokkal mérték össze erejüket. A kisiskolás kategóriában családban maradt a győzelem, a lányoknál Ring Dóra, a fiúknál Ring Máté végzett az élen, az ovis fiúk között pedig Molnár Ádám Benedek volt a leggyorsabb.

Mindeközben a túrázók nagy része még javában járta az erdőt, a hosszabb táv indulóit a 2. ellenőrző ponton terülj-terülj asztalka (keksz, gyümölcs, szőlőcukor, stb.) várta, a célban pedig minden beérkezőt banán, izotóniás ital, és ásványvíz várt. Akinek még ez sem volt elég, az energiapótlásra, a versenyközpontnak helyet adó Tövis vendéglőben mákos tésztát, és egyéb finomságokat fogyaszthatott, amíg el nem kezdődött az eredményhirdetés és a tombola, a multiNavigator.hu által felajánlott értékes ajándékokkal. Külön gratulálunk Koren Tamásnak, aki elvitte a fődíjat, a Silva márkájú távolságmérős órát, Horváth Máriának pedig az Inov-8 multifunkcionális csősálhoz!

Reméljük mindenki jól érezte magát, jövőre ugyanitt találkozunk, de persze a következő futásig nem kell ennyit várni, május 5-én Budapesten, a Népszigeten, rá egy hétre, május 13-án pedig Veresegyházon találkozunk!:-)

5 km, abszolút dobogósok:

Nők:

 1. Molnár-Lukács Edina
 2. Vasas Viktória
 3. Dr. Iván Csilla

Férfiak:

 1. Forgács István
 2. Masek István
 3. Szalai László

11 km, abszolút dobogósok:

Nők:

 1. Cseri Bettina
 2. Csere Sára
 3. Hallgat Fanni

Férfiak:

 1. Petsuk Zoltán
 2. Sebestyén Zoltán
 3. Somogyi Károly