Cserhátszentiván

multiNavigator.hu Terepfutás és Gyalogtúra, Cserhátszentiván

Az eredménylista letölthető ITT!

A versenyen készült képek elérhetők ITT!

Június 03-án pár év kihagyás után újra terepfutóversenyre és (első alkalommal) gyalogtúrára ébredtek Cserhátszentiván lakói, illetve a versenyközpontnak helyet adó kultúrházban éjszakázó szervezők és versenyzők:-) Az időjárásra most sem lehetett panasz, kellemes napsütéses idő várta az indulókat,  az előző napi esőnek már nyoma se volt.

A legelszántabb túrázók már 9-kor elrajtoltak, hogy teljesítsék a 14 km-es távot. Az első futórajtra 10:15-kor került sor, a legfiatalabb korosztályok képviselői kezdték meg a versenyzést az 500 m-es táv teljesítésével. A gyerekek olyan lendülettel vágtak neki a táv teljesítésének, hogy a felvezető kerékpáros is alig bírta tartani a tempót:-). A lányoknál Langer Barbara, a fiúk között pedig Forgács Máté bizonyult a leggyorsabbnak.

10:30-kor rajtoltak az 5 km-es táv indulói, akik elég jó ízelítőt kaphattak a környék szépségeiből. Még az első km előtt meg kellett birkózniuk a Szuha-patakon való átkeléssel, amit (ha ügyes volt az ember) meg lehetett úszni száraz lábbal:-). A Hármas-forrásnál lévő fordítónál frissítésre is volt lehetőségük a versenyzőknek, de a táv rövidsége miatt nem sokan éltek ezzel a lehetőséggel. Az utolsó km-en egy kellemes emelkedő megmászása után ereszkedtek vissza az indulók a faluba, és futottak be a célba.  A hölgyeknél ezen a távon Vasas Viktória, az uraknál pedig Forgács István volt a leggyorsabb.

Szokás szerint 11-kor rajtolt el a hosszabb táv mezőnye, ami az erőfeszítések ellenére sem lett több a szokásos 11 km-nél:-) Az utolsó napokban módosítani kellet a pályán a természetvédelmi hatóság döntése alapján. Sajnos az eredetileg tervezett útvonalat nem engedélyezték. Azért a terepviszonyokra, illetve a táj szépségére így sem lehetett panasz, igazi terepfutásban részesülhettek az indulók, egy szinte érintetlen környezetben. Patakon való átkelésben most sem volt hiány, a Szuha patakot több, mint ötször kellett keresztezni, de szerencsére úszótudásra ehhez nem volt szükség:-). A fordító és a frissítő állomás Ecseg falu határában volt, ahol a versenyzők javíthattak a vízháztartásukon, illetve feltölthették a szénhidrátraktáraikat is. Visszafelé részben azonos, részben más útvonalon haladtak a futók, hogy aztán az 5 km-es pályára csatlakozva visszaérkezzenek a célba. A nőknél Vajkovics Viktória szakította át elsőként a képzeletbeli célszalagot, nem sokkal utána Dr. Paál Emőke érkezett, a dobogó harmadik fokára pedig Forgácsné Licz Márta állhatott fel. A férfiaknál a győzelem családban maradt, hiszen nagyon szoros versenyben, mindössze 3 mp-es előnnyel nyerte a futamot Vajkovics Károly, őt Hajduska Balázs követte, harmadikként pedig a helyi kötődésű, korábban sokszor diadalmaskodó Langer Olivér ért célba.

A célba érőket szokás szerint terülj-terülj asztalka (víz, izotóniás ital, keksz, alma, mazsola, szőlőcukor) várta, hogy az eredményhirdetésre már mindenki regenerálódva készülhessen:-). A 11 km abszolút helyezettjei éremmel és értékes ajándékokkal lettek gazdagabbak, az összes táv korosztályos helyezettjeit pedig éremmel vagy oklevéllel, és müzliszelettel  díjazták a rendezők.

Az eredményhirdetés után következett a már szokásos tombola, ahol  ugyancsak értékes ajándékok kerültek kisorsolásra, a fődíj pedig megint egy Silva Ex-Ped Go II távolságmérős óra volt a multiNavigator.hu támogatásával. A nyertes Forgács Máté volt, neki külön is gratulálunk!

Aki most kihagyta a versenyt, annak csak ajánlani tudjuk, hogy következő alkalommal illessze be a programjába, hiszen a versenyzőktől kapott visszajelzések alapján, ennél szebb környezetben nem sokan versenyeztek korábban, volt olyan induló, aki (nem alaptalanul:-) az Avatar című filmben látott tájakhoz hasonlította a környéket. Ami pedig a nyugalmat illeti, erre sem lehetett panasz, hiszen az egész faluban nincs térerő, így senkit nem zavarhatott meg a telefoncsörgés ezen a fantasztikus hétvégén, tehát tényleg a kikapcsolódásé volt a főszerep:-)

A Gyaloggalopp Sportiroda következő versenye egy kicsit közelebb, de mégis szép környezetben, Herceghalmon kerül megrendezésre előreláthatólag június 24-én, vasárnap. Részletek hamarosan a honlapon….

Eredmények:

5 km, abszolút:

Nők:

1 Vasas Viktória  21:24
2 Gherdán Johanna  22:37
3 Herbst Orsolya  23:34

Férfiak:

1 Forgács István  15:30
2 Veres Kornél  16:28
3 Czimer Zentai József 18:26

11 km, abszolút:

Nők:

1 Vajkovics Viktória  45:47
2 Dr. Paál Emıke 46:23
3 Forgácsné Licz Márta 52:38

Férfiak:

1 Vajkovics Károly  36:42
2 Hajduska Balázs 36:45
3 Langer Olivér 37:43