BBU Szilveszteri Futás

BBU Szilveszteri Futás, Budapest – Merkapt Maraton Sportközpont

Az eredménylista elérhető ITT!

A versenyről készült képek megtekinthetők ITT, ITT, ITT és ITT! A képekért köszönet a futofoto.hu-nak, Shinsuke Yokochi-nak, Szőke Attilának, illetve Tóth Tibornak.

418752_145732582245543_117484119_nMásodik alkalommal került megrendezésre a BBU Szilveszteri futás a Gyaloggalopp Sportiroda és a Bécs-Pozsony-Budapest Ultramarathon szervezőbizottsága közös rendezésében. A helyszín ezúttal is a Merkapt Maraton Sportközpont volt, ami tökéletes adottságokkal rendelkezik egy ilyen crossover (terepfutás városi környezetben) verseny megrendezéséhez.

A versenyzők ezúttal négy táv közül választhattak. A legkisebbeknek egy kört (500 m) kellett teljesíteni a salakos pályán, a kisiskolásoknak pedig két kör volt a penzum. A rajt előtt még barátságtalan, ködös, hideg idő volt, de a „rajtpisztoly eldörrenésével” a nap is kisütött, és kellemes futóidőben lehetett része az indulóknak. Visszatérve a legkisebbekhez, az 500 méteres és az 1 km-es távon is komoly küzdelemnek lehettünk szemtanúi. Mindkét távon képviseltették magukat a jövő Ironman reménységei, a Kropkó család csemetéi jóvoltából. Kropkó Péter, a magyar triatlon legendás alakja a rajt előtt bevallotta, hogy jobban izgult, mint saját Ironman versenyei előtt:-)

A rövidebb távon elsőként, kategórián kívül Do Hong My Phung Dia ért célba, saját korosztályukban a lányoknál Czirok Zsófia, a fiúknál pedig Matévi Bálint „szakította át elsőként a célszalagot”, a második helyen Wunderlih Moira és Kusztván Menyhért, a harmadik helyen pedig Karsay Bíborka és Vámos András osztozott. 1 km-en a lányoknál Horváth Karolina Helga, a fiúknál Bíró Dominik volt a leggyorsabb, a második helyen Peszleg Dominika és Dobos Zsolt ért célba, a harmadik helyek pedig családban maradtak Kropkó Márti és Kropkó Marci jóvoltából.

A gyermek futamok után a hosszabb távok következtek, 10:30-kor rajtolt el a 4 km-es futam, melynek indulói már tovább merészkedtek az atlétikai pálya területénél:-). Egy tiszteletkör után egy rövid kaptatón kellett felkapaszkodniuk, ennél több szintemelkedést nekik nem is kellett leküzdeniük. A sportközpontot körbefutva jutottak vissza az atlétika pályára, majd pedig ezt a kört még háromszor kellett teljesíteniük.

A hölgyeknél az első két helyen azonos sorrend alakult ki az 1 km-es távval (Horváth Karolina Helga, Peszleg Dominika), a 3. helyre azonban Cseri Bettina futott be alig pár másodperces előnnyel. Az uraknál a tavalyi győztes, Pelsőczy Attila diadalmaskodott idén is, a második helyre minimális hátránnyal Kapitány Zoltán érkezett, míg a dobogó legalsó fokára Hodovánszki Csaba állhatott fel.

A 11-kor rajtoló 8 km-es távon indulóknak már komolyabb „nehézségekkel” kellett megküzdeniük. A pályán történt kisebb változtatások miatt a táv is hosszabbodott egy kicsit (és végül inkább a 9 km-hez volt közelebb), de a futás „szépségét” itt inkább a komolyabb szintkülönbség adta:-). A rajt után nem sokkal egy töltésre kellett felfutni, majd pedig vissza a salakos pályára, aztán a rövidtávhoz hasonlóan nekik is fel kellett kapaszkodni a rövid kaptatón, de az igazán húzós rész csak ez után következett. A sportközpont alatt húzódó pincerendszer bejáratához történő lefutás után a méltán hírhedt pallón, annak folytatásaként pedig egy siratófalon kellett visszakapaszkodni:-) Innentől már sík szakasz következett a kör végéig, aztán pedig még ötször kellett megküzdeni a már említett elemekkel:-).

A nőknél ezúttal az abszolút hetedikként befutó Vonnák Dzsamila volt a leggyorsabb, őt pár perccel lemaradva Makai Viktória, majd pedig Hargitai Henrietta követte. Az uraknál a papírforma érvényesült, címvédőként idén is Pelsőczy Attila diadalmaskodott, másodikként Vajkovics Károly futott be, a harmadik helyezett pedig a fiatal Durkó Noel lett.

A futókat az atlétika pályán felállított frissítő állomás várta (körönként, illetve a célba érkezés után) meleg teával, keksszel, szőlőcukorral, a jó hangulatot pedig zene és speaker biztosította. A versenyközpontban pedig tovább tudták folytatni az elveszett energiák visszapótlását, hiszen itt is terülj-terülj asztalka várta őket szintén meleg teával, friss és aszalt gyümölcsökkel, keksszel, nápolyival, illetve zsíros kenyérrel.

64073_145732435578891_1689409639_nAz eredményhirdetésen az abszolút elsők pezsgővel, a helyezettek ajándékcsomaggal lettek gazdagabbak, a korosztályos díjazottaknak pedig érem vagy oklevél, és szaloncukor ütötte a markát:-).

A rendezvény zárásaként elérkezett a várva várt tombola, ahol rengeteg ajándék talált gazdára, a fődíj pedig ezúttal is a multiNavigator.hu által felajánlott Silva Exped Go II típusú távolságmérős óra volt.

A PaCsi Team által (rászoruló gyermekek részére) kezdeményezett gyűjtésre is szép számmal érkeztek felajánlások, többek között cipők, korcsolya, illetve teljesen új futó ruházat is!

Mindenkinek köszönjük szépen a segítséget, és azt is, hogy eljöttetek a versenyre, a törzsfutóknak pedig az egész éves, folyamatos részvételt a Gyaloggalopp Sportiroda versenyein.

A verseny megrendezésében pedig köszönjük a Bécs-Pozsony-Budapest Ultramarathon szervezőbizottságának, a Merkapt Maraton Sportközpont, a Nagy Sportágválasztó, illetve a Merkapt Zrt. segítségét!

Mindenkinek Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet Kívánunk, és jövőre nem csak ugyanitt, hanem máshol is találkozunk!:-). A terepsorozat egy kis téli álom után, tavasszal folytatódik, a részletekről hírlevél formájában értesítést fogtok kapni!

Abszolút eredmények:

Futás 500 m női
Hely Név Idő
2 Czirok Zsófia 2:06
3 Wunderlih Moira 2:11
5 Karsay Bíborka 2:31
Futás 500 m férfi
Hely Név Idő
1 Matévi Bálint 2:02
2 Kusztván Menyhért 2:50
3 Vámos András 3:08
Futás 1 km női
Hely Név Idő
1 Horváth Karolina Helga 3:34
2 Peszleg Dominika 3:39
3 Kropkó Márti 3:52
Futás 1 km férfi
Hely Név Idő
1 Bíró Dominik 3:40
2 Dobos Zsolt 3:53
3 Kropkó Marci 4:09
Futás 4 km női
Hely Név Idő
1 Horváth Karolina Helga 19:52
2 Peszleg Dominika 20:01
3 Cseri Bettina 21:01
Futás 4 km férfi
Hely Név Idő
1 Pelsőczy Attila 16:17
2 Kapitány Zoltán 16:25
3 Hodovánszki Csaba 17:01
Futás 8 km női
Hely Név Idő
1 Vonnák Dzsamila 40:54
2 Makai Viktória 43:27
3 Hargitai Henrietta 44:20
Futás 8 km férfi
Hely Név Idő
1 Pelsőczy Attila 35:13
2 Vajkovics Károly 36:32
3 Durkó Noel 36:42